Comoara satelor în abordările europene privind patrimoniul cultural

Un pas mic dar important este crearea unei rețele naționale de colecții muzeale etnografice, comoara satelor noastre. Conservarea patrimoniului cultural ne îndeamnă să reflectăm asupra valorilor și sensurilor culturii în definirea identității noastre. Patrimoniul cultural aduce o contribuție semnificativă la crearea de locuri de muncă și la creșterea economică. Constituind o parte importantă a sectoarelor culturale și creative, patrimoniul cultural oferă locuri de muncă pentru aproximativ opt milioane de oameni în UE și contribuie cu până la 4,5% la PIB-ul Europei. Se estimează că investițiile în conservarea patrimoniului cultural, realizate de organisme publice și private, totalizează cinci miliarde de euro pe an. Cifrele publicate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) arată că 40% din turismul mondial are o dimensiune culturală. De asemenea, patrimoniul cultural este o resursă-cheie pentru dezvoltarea durabilă și coeziunea socială.
Vă invităm să vizitați centrele amenajate special în care puteți vedea importante colecții de artă populară tradițională din Transilvania:
Muzeul viu – Tecșești

Pentru o descriere detaliată a muzeelor vă invităm să urmăriți colecția din revista noastră, realizată de echipa Transylvania Lands Cluster.

error: Content is protected !!