Satul din poveste

Ruta culturală Terra Galdica

Terra Galdica este o regiune ecomuzeu din centrul Munţilor Trascău. Un număr de 3 unități administrativ teritoriale sunt cuprinse în microregiunea Terra Galdica:

Hidronimul Galda, de unde și numele Terra Galdica, are rădăcina tracică *gal-/*gel-/*gil, prezentă în multe hidronime antice. Numele Galdei posibil reflectă atât relieful de chei pe care îl străbate (Proto-Indo-European *geld-, *gold- a ciobi, a scobi) cât și formele de bulboace/gâlde provocat de eroziunea/cioplirea/scobirea stâncilor de cursul apei. Parcă rostind numele se aude gâlgâitul apei, care curge neîntrerupt, egal, bolborosind din adânc curat și răcoritor.

Ruta culturală Terra Galdica – destinație ecomuzeu – civilizația apei și colibelor din Munții Trascău, este omologată și lansată la Alba Iulia în prezența Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, însoțit de alți oficiali din conducerea județului Alba.

Haideți să ne bucurăm de natură în mod civilizat, pentru un turism durabil și un trai responsabil, în armonie cu natura, precum hiperboreenii !

Harta microregiunii Terra Galdica:


error: Content is protected !!